fbpx
Dezerty,  Recepty

Bublanina s letním ovocem a ricottou

Vždycky když použiju do pečeného dezertu ricottu, tak mě moc baví, že výsledek je potom neuvěřitelně vláčný, šťavnatý a jemný koláč. Dnes jsem upekla tuhle fakt snadnou bublaninu, do které můžete dát ovoce, které zrovna dozrává. Takže na začátek léta ideální recept.

Dnes do něj můžete dát jahody, za chvíli rybíz, maliny, ostružiny, meruňky. K základnímu těstu se hodí jakékoliv ovoce.

Potřebujete

  • 250 g ricotty
  • 3 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 125 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
  • 250 g hladké špaldové mouky Pernerka
  • 1 prášek do pečiva
  • šťáva z poloviny citronu
  • citronová kůra z 1 citronu
  • Hera na vymazání formy
  • mouka na vysypání formy
  • čerstvé ovoce na dokončení koláče

Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Přidejte ricottu a rozpuštěnou Heru. Prošlehejte.

Mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva. Přidejte ke směsi s ricottou. Dochuťte citronovou šťávou a kůrou.

Umíchejte hladké těsto bez hrudek.


Koláčovou formu o průměru 26-28 cm vymažte Herou a vysypejte moukou. Vylijte do ní těsto, pěkně uhlaďte.

Na těsto naskládejte ovoce – jahody, maliny, borůvky, rybíz…


Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut.

Dobrou chuť přeje Elly.