Hlavní jídla,  Recepty

Božsky snadné: Krevety v kokosovém mléce

Tohle jídlo u nás doma mělo dnes takový ohlas, že jsem ho hned musela hodit na blog. A taky proto, že když jsem ho zveřejnila na instastories, začala se mi schránka plnit prosbami o recept. Tak jo. Hecla jsem se a sepsala pro vás recept večer u telky, když sleduji Masterchefa z minulého týdne. Snad tady nebudu mít moc chyb 🙂

Já jsem do receptu použila koření arab masala, které mi manžel dovezl z Dubaje. Alternativou pro vás bude koření garam masala, které také velice ráda používám. Zbytek surovin je můj oblíbený a milý Lidl, povětšinou asijský týden.

Potřebujete

  • 350 g mražených krevet
  • 1 malá cibule
  • 1 velká mrkev
  • 2 lžičky sušeného zázvoru
  • 2 lžičky garam masala
  • 450 g kokosového mléka
  • 3 jarní cibulky
  • 1 stonek citronové trávy
  • 3 hrsti nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 balení čínských nudlí (500 g)
  • trocha slunečnicového oleje
  • sůl
  • pepř

Do mega velkého hrnce dejte vodu a přiveďte ji k varu. Osolte ji a vhoďte do ní celou kostičku nudlí. Doma jsme se shodli na tom, že to klidně může být i balení a půl, tedy 750 g suchých asijských nudlí. Přiklopte poklicí a dále si tohoto hrnce nevšímejte. Nudle scedíte až předtím, než je vsypete do pánvičky.

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev nastrouhejte nahrubo. Společně dejte restovat na rozehřátý olej ve velké pánvi. Chvíli opékejte, dokud nezačne cibule zlátnout. Přidejte krevety, které jste předtím nechali povolit. Zasypejte zázvorem a garam masala, osolte. Vsypejte bílé části jarní cibulky, nakrájené na kroužky. Vložte celou citronovou trávu, překrojenou napůl.

Zalijte kokosovým mlékem. Přiklopte poklicí a na mírnou teplotu duste asi tři minuty.  Odklopte poklici a vsypejte na kolečka nakrájené zelené části jarní cibulky a nasekaný koriandr.

Do pánve přidejte okapané čínské nudle, promíchejte.

Ihned podávejte a moc si pochutnejte.

Dobrou chuť přeje Elly.