fbpx
Hlavní jídla,  Recepty,  Testování

Jak dopadlo testování Alpro?

Bohyně kuchyně testovaly Alpro. Jak nám chutnalo?

DSC_3033

Testování produktů Alpro probíhalo více než dobře. Zamilovala jsem náhražku smetany na vaření a také téměř všechny nabízené nápoje. Využití v kuchyni je opravdu široké. Tentokrát jsem měla při testování pomocníky, kteří byli nadšení stejně jako já. 🙂

Který z výrobků Alpro mě nadchnul nejvíce? Byla to Alpro sojová alternativa ke smetaně na vaření. Nenápadná krabička, která vám pomůže zdravě nahradit smetanu v mnoha jídlech. Vyzkoušeli jsme ji v brokolicovém krému, který byl jemný a nepoznali byste, že v něm není opravdová smetana.

Trochu Alpro sojové „smetany“ jsem přidala také k listovému špenátu, který jsem lehce podusila ke kouskům lososa. Opět velký úspěch a výborná chuť.

Nejlepší ze všeho byl snadný a rychlý recept na zapečené kapustičky.

DSC_3877

Potřebujeme

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 1 krabička Alpro sojová alternativa ke smetaně na vaření
  • sůl a pepř (ideální je drcený pepř se sušenou pomerančovou kůrou)

Postup

Kuličky růžičkové kapusty očistíme. Odkrojíme ztvrdlé konce, případně sloupneme horní vrstvu lístků, pokud jsou nějak poškozené – zavadlé, nažloutlé, oschnuté. Kapustičky překrájíme na poloviny a naskládáme do pekáče nebo zapékací misky, řeznou stranou dolů.

Všechny kapusty zalijeme Alpro sojovou alternativou ke smetaně na vaření, posolíme a ochutíme pepřem. Já jsem použila zajímavě dochucený drcený pepř s kousky sušené pomerančové kůry. A chuť byla více než dokonalá.

Takto připravenou zapékací misku dáme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme doměkka, asi půl hodinky. Čas se nedá říct přesně, protože někdo má rád kapustičky úplně měkké, rozpečené a jiný zase křupavé, částečně ještě syrové.

Kdo chce, může ještě lehce zasypat parmezánem.

Ihned podáváme, jako přílohu nebo jako zdravé zeleninové jídlo.

DSC_3893

Testovali jsme také Alpro sojové dezerty. Na jejich ochutnávání jsme přizvaly ty nejdůležitější a nejvíce mlsné jazýčky v naší domácnosti. Děti! Protože co neprojde přes děti, tak často nemá cenu kupovat 🙂

A tak jsme otevřeli čokoládový a vanilkový dezert, který prostě chutná jako výborný a voňavý pudink. Naše mlsné děti si pochutnaly a teď si tenhle dezert přejí kupovat namísto jogurtu.

DSC_3958

Další, co najdete v nabídce Alpro, jsou nejrůznější nemléčné nápoje. Oblíbila jsem si kokosový, mandlový a skvělý ovesný. Ale i neochucený sojový nápoj byl výborný. Kupovala jsem sojové nápoje od různých výrobců a přiznám se, že mi moc nechutnaly. Krabici s Alpro sojovým nápojem jsem proto otevírala trochu s nedůvěrou. A zbytečně. Protože chutnalo moc dobře. Jak samotné, tak do kávy, a stejně tak i do různých ovocných koktejlů a smoothies.

DSC_3169

Na smoothie u nás doma v poslední době docela ujíždíme. Denně je snídáme, svačíme a testujeme různé kombinace ovoce i zeleniny. A často právě ředíme nápoji od Alpro.

Výborná kombinace je třeba Alpro ovesný nápoj, mleté mandle, banán a pro chuť trochu pomazánky z Lotusek. Nebo lžíci burákového másla.

DSC_3279

Osvěžující je kombinace mražených malin, pomeranče a banánu, doplněná ovesným nebo kokosovým nápojem. Kombinací je nekonečně, záleží samozřejmě na sezonně nebo obsahu vaší lednice či mrazáku. Koho by třeba napadlo, jak dobré bude spojení banán, avokádo, jahody a kokosový Alpro nápoj.

Po testování Alpro výrobků se nám stalo, že jsme si některé z nich opravdu zamilovali a už si je potřebujeme nutně nakoupit do zásoby.

Znáte Alpro výrobky? Jak vám chutnají? Máte pro nás nějaké zajímavé recepty?

Více na www.alpro.cz

Elly