Dezerty,  Léto,  Párty

Zmrzlina z karamelizovaných broskví

V poslední době to u nás vypadá jako na zmrzlinovém maratonu. Děti i já chrlíme nápady na možné i nemožné kombinace chutí. Tahle broskvová je ale úžasně jednoduchá.

IMG_6377

Napadla mě hned při pohledu na nádherně šťavnaté broskve. Je jemná a lahodná a určitě se stane stálicí !

Potřebujeme

  • 7  broskví
  • 100 g cukru krupice
  • 1 konzerva kondenzovaného mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání

Postup

Slupku broskví lehce křížem nařízneme, broskvě dáme do hrnce nebo mísy a zalijeme vařící vodou. Po chvíli vyndáme, necháme zchládnout a slupku oloupeme.

Cukr rozpustíme v pánvi. Až se z něj vytvoří jantarově hnědý karamel přidáme broskve. Necháme chvilku podusit.

Pokud zbudou kousíčky nerozpuštěného karamelu nevadí. Necháme vychladnout.

Broskve spolu s karamelovou šťávou rozmixujeme na jemnou kaši, přidáme kondenzované mléko.

Smetanu vyšleháme a přidáme k broskvové směsi.

Vše nalijeme do stroje na zmrzlinu a zapneme.

Pokud nemáte zmrzlinovací stroj dáme směs do misky do mrazáku a každou hodinu promícháváme.

Nádherná miska je z kolekce Pip studio , která nese motto: ,,Veselé výrobky pro šťastné lidi“. U nás ji koupíte tady v obchodě Můj šťastný domov

 

IMG_6371

Krásné letní dny Lenka.