Předkrmy,  Recepty

Smažené cukety s chutí Itálie

cukety

Tenhle italský recept na jednoduché smažené cukety jsem našla před lety na netu a musela hned vyzkoušet. Použijte na něj mladé, malé cukety. Na závěr můžete ještě posypat nastrouhaným parmezánem.

Podávejte s výborně vychlazeným bílý vínem, ideálně při večerní pohodě na terase 🙂 Jako my…

Potřebujeme

  • 1 mladá cuketa (velikosti asi salátové okurky)
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 2 vejce 
  • 2 lžíce másla
  • 1 citron
  • pár kapek oleje

Cuketu důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2 cm.
Do většího sáčku nasypeme mouku a naházíme do něj plátky cukety. Chvíli třepeme a… plátky máme krásně obalené v mouce.
V hlubším talíři rozšleháme vejce a v něm obalíme pomoučené plátky cukety z obou stran.
Mezitím si rozpustíme máslo, ve větší pánvičce. Přidáme do něj trošičku oleje, aby se nám nepřepalovalo. Na rozehřátém tuku potom smažíme plátky cukety, z každé strany asi pět až osm minut. Cuketky by měly mít krásně nahnědlou barvu.

Osmažené cukety dáváme z pánve na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk. Nyní pěkně všechny pokapeme citronovou šťávou. Tento krok nesmíte vynechat, je důležitý pro výslednou chuť pokrmu!

Dobrou chuť přeje Elly.