Smažené cukety s chutí Itálie
Tenhle italský recept na jednoduché smažené cukety jsem našla před lety na netu a musela hned vyzkoušet. Použijte na něj mladé, malé cukety. Na závěr můžete ještě posypat nastrouhaným parmezánem.
Podávejte s výborně vychlazeným bílý vínem, ideálně při večerní pohodě na terase 🙂 Jako my…
Potřebujeme
- 1 mladá cuketa (velikosti asi salátové okurky)
- 1/4 hrnku hladké mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce másla
- 1 citron
- pár kapek oleje
Cuketu důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2 cm.
Do většího sáčku nasypeme mouku a naházíme do něj plátky cukety. Chvíli třepeme a… plátky máme krásně obalené v mouce.
V hlubším talíři rozšleháme vejce a v něm obalíme pomoučené plátky cukety z obou stran.
Mezitím si rozpustíme máslo, ve větší pánvičce. Přidáme do něj trošičku oleje, aby se nám nepřepalovalo. Na rozehřátém tuku potom smažíme plátky cukety, z každé strany asi pět až osm minut. Cuketky by měly mít krásně nahnědlou barvu.
Osmažené cukety dáváme z pánve na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk. Nyní pěkně všechny pokapeme citronovou šťávou. Tento krok nesmíte vynechat, je důležitý pro výslednou chuť pokrmu!
Dobrou chuť přeje Elly.