Jaro,  Párty,  Pečivo,  Podzim,  Předkrmy

Šátečky s lososem a kozím sýrem

Listové těsto je vděčný pomocník v kuchyni. Vykouzlíte s ním řadu výborných jídel.

sateckylosos

Přiznávám bez mučení, že já sama si ho doma nevyrábím, ale kupuji. Mám svou oblíbenou značku a je jako domácí, kvalitní, vyrobené opravdu z másla. Když ke křupavému těstu přidáte skvěle sladěnou chuť lososa a kozího sýra, dostanete dokonalou večeři, hotovou do půl hodinky, se vším všudy!

  • listové těsto
  • uzený losos
  • kozí sýr
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • trocha čerstvého kopru nebo zelené petrželové natě
  • zakysaná smetana
  • vejce na potření

Listové těsto rozválíme (nebo použijeme už rozválené). Nakrájíme ho na čtverce, doprostřed kterých položíme kousek lososa, kozího sýra a malý kopeček kysané smetany, kterou jsme dochutili solí, pepřem a bylinkami.

Šáteček složíme, pořádně přitiskneme okraje a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, dozlatova.

Po vytažení z trouby necháme maličko zchládnout a podáváme. Doplníme kopečkem ochucené zakysané smetany a přidáme nějaký výtečný zeleninový salát.

Dobrou chuť přeje Elly.