Hlavní jídla,  Recepty

Pstruh po toskánsku – se sušenými rajčaty a špenátem

Rybí recepty jsou u nás doma oblíbené, to už určitě víte. Nejen proto, že ryby milujeme, ale taky proto, že jejich příprava bývá většinou hodně rychlá.

Pro dnešní recept jsem našla inspiraci na svém oblíbeném Pinterestu. Tak snad vám bude chutnat jako nám…

Potřebujete

  • 4 filety ze pstruha lososovitého
  • 500 g baby špenátu
  • 200 g sušených rajčat ve slunečnicovém oleji
  • 5 stroužků česneku
  • 1 cibule
  • sůl a pepř
  • 350 ml smetany ke šlehání
  • kousek másla
  • trocha olivového oleje
  • parmezán

 

Filety ze pstruha z obou stran osušte a opepřete.

V pánvi rozehřejte máslo s trochou olivového oleje. Vsypejte na něj nakrájenou cibuli. Restujte, dokud nezesklovatí. Přidejte nadrobno nasekaný česnek.

Promíchejte a na pánev přidejte filety. Nejprve kůží dolů. Po pár minutách otočte na druhou stranu. Po otočení přidejte do pánve nakrájená rajčata. Můžete přilít i trochu oleje ze sklenice, ve které byly rajčata. Omáčka tak získá ještě lepší chuť i barvu.

Zalijte smetanou a zvyšte teplotu, ať se trochu zredukuje. Vsypejte špenát a promíchejte. Se špenátem nechejte na plotně jen minutu, dvě, aby jen lehce zavadl.

Podávejte s libovolnou přílohou. My jsme podávali na lůžku z lanýžových špaget.

Zasypejte parmezánem.

Dobrou chuť přeje Elly.