Dezerty,  Recepty

Podmáslová snídaňová bublanina s drobným ovocem

DSC_1111

Dnešní jednoduchou bublaninu jsem si doma oblíbili hlavně jako nedělní i všední snídani nebo svačinu pro děti do školy. Je pěkně vláčná, nadýchaná a svěží díky ovoci. Podmáslí do pečiva mám moc ráda. Používám ho i do kváskového chleba, ten s podmáslím je můj úplně nejoblíbenější.

Když jsem zkoušela doma v robotu vyrábět domácí máslo, zbylo mi samozřejmě i podmáslí a tak jsem ho hned využila právě do těchto dvou receptů.

Vyzkoušejte a napište mi, jak vám bublanina chutnala 🙂

Potřebujeme

  • 3 vejce
  • 100 g Hery máslová příchuť
  • 150 g cukru krupice
  • 1/2 lžičky mleté vanilky (nebo vanilková semínka z jednoho lusku)
  • 150 g podmáslí
  • 250 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 250 g drobného ovoce – lesní směs, maliny, borůvky… (čerstvé nebo mražené)
  • 3 lžíce polohrubé mouky na obalení ovoce
  • 3 lžíce cukru krupice na posypání koláče

DSC_1116

Heru nechejte změknout a dejte šlehat do kuchyňského robota, spolu s cukrem. Šlehejte doku se obě surovin nespojí. Vznikne krémová směs. Cukr nemusí být úplně rozpuštěný. Přidejte postupně všechna vejce. Nakonec vanilku a důkladně prošlehejte.

Do mísy přidejte podmáslí a šlehejte na pomalejší rychlost, dokud se všechny suroviny nespojí.

V menší misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Sypkou směs vmíchejte do tekuté směsi v míse robota. Umíchejte hladké těsto bez hrudek.

DSC_1105

Ovoce můžete použít mražené. Já jsem použila lesní směs a vůbec jsem ji nerozmražovala. Dejte ovoce do misky po mouce, pokud se vám zdá kyselé, můžete přidat dvě lžíce moučkového nebo třtinového cukru. Přisypejte polohrubou mouku a promíchejte. Opatrně, aby se ovoce nerozpadlo. Ale tak, aby bylo pěkně obalené. Cukrem i moukou.

Teď můžete ovoce přidat do těsta a promíchat. Nebo můžete použít druhý způsob. Těsto vylijte na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech (já jsem pekla ve větším pekáči) a ovocem posypejte povrch. Oba dva způsoby jsou dobré. Vyberte si ten, který se vám více líbí.

DSC_1107

Těsto je trochu tužší, rozetřete ho ve formě a posypejte krupicovým cukrem. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Pečte 40 – 45 minut. Povrch by měl pěkně zezlátnout.

DSC_1114

Dobrou chuť přeje Elly.