
Pečená mrkev a brambory s rybím filé na másle
Ještě mám zásoby mrkve ze zahrádky, ale právě na tenhle recept jsem spotřebovala poslední. To se nám fakt povedlo a příští rok zase! K tomu si chci objednat ještě nějaká semínka kytek z Loukykvět a už teď se na to naše zahradničení těším.
Když si vzpomenu, jak jsem v pubertě nesnášela zahradu 🙂 Nejoblíbenější, dodnes připomínaný, můj pubertální výrok byl, že bych zahradu celou zabetonovala 😀 No…dnes mi na ní chybí více místa. Prudí mě plevel, asi jako každého, ale pak ty výsledky…
Vraťme se k dnešnímu receptu. Pečená mrkev ze zahrádky, brambory a k tomu kousek dobré ryby na másle? Svěží oběd na každý den.
Potřebujete
- 1 kg brambor – v létě používám malé rané brambory
- 1 kg menších barevných mrkví (klidně i klasickou mrkev)
- sůl
- červený pepř Pepper Field
- 4 ks oblíbeného rybího filé
- trocha olivového oleje (použila jsem Chiavalon Ex Albis)
- kousek másla La Formaggeria
- 200 g bílého jogurtu La Formaggeria
Malé brambory omyjte, osušte, dejte na plech. Zakápněte olejem, osolte a ochuťte červeným pepřem. Dejte péct na 200 °C doměkka. To stejné udělejte s mrkví. A taky pečte doměkka.
Hotovo za chvilku.
Dobrou chuť přeje Elly.
Za nádherný talíř opět děkuji úžasné @lovetoeat_plates