Hlavní jídla,  Recepty

Pappardelle s chřestem, šunkou, bílým vínem a sýrem Gran Moravia.

Chřestových receptů není nikdy dost. A já každý rok v sezoně chřestu zjistím, že já jich teda na blogu zdaleka dost nemám. I když mám teď práce, že nevím kam dřív skočit, tak jsem pro vás jeden sepsala. Opět se v něm snoubí moje nejoblíbenější značka, suroviny a moje milovaná Itálie.

Na konci receptu najdete nákupní seznam, moje tipy, z čeho přesně jsem tuhle dobrotu uvařila.

Prvotním impulzem pro tuhle dobrotu bylo, že mi ve stejnou dobu dorazily domů krabice s vínem Vinselekt Michlovský a bedna plná Českého chřestu. Spojení chřestu a vína je ideální a úžasné. Nápad na rychlé jídlo v našem oblíbeném stylu vznikl během chvilky. Jak to máte vy? Jste milovníci chřestu? Nebo vám nic neříká?

  • 400 g těstovin – ideální jsou pappardelle
  • 400 g zeleného chřestu
  • 100 g kvalitní šunky
  • 150 ml bílého vína – Ryzlink Rýnský Vinselekt Michlovský
  • 2 šalotky
  • 1 lžíce olivového oleje Night od Nobleza del Sur
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • 80 g sýra Gran Moravia
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

Dejte vařit těstoviny, do dostatečného množství osolené vody.

Ve velké pánvičce rozehřejte olivový olej a dejte na něj opékat nadrobno nakrájenou šalotku. Přidejte na kousky nakrájený chřest. Společně opékejte přibližně pět minut. Přisypejte nakrájenou šunku a ihned zalijte bílým vínem.

Zvyšte teplotu a nechejte víno z pokrmu vyvařit. Ochuťte solí a pepřem.  Vmíchejte máslo a uvařené těstoviny. Nechejte si stranou hrnek vody z vaření těstovin a podle potřeby přidejte do jídla v pánvičce. Vznikne tím příjemná omáčka.

Posypejte nastrouhaným sýrem. Vznikne příjemná omáčka.

Ihned podávejte.

Nákupní seznam

Čerstvé těstoviny, sýr Gran Moravia, máslo i šunku prosciutto cotto nakupuji v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia.

Olivové oleje, ty nejlepší, z rodinných farem, s láskou vyráběný prodává olivová královna na eshopu Olivum.cz. S kódem olivova-elly nakoupíte se slevou 10%.

Víno jsem do vaření i k podávání použila Ryzlink rýnský od Vinselekt Michlovský.

Českých chřest pochází z farmy v Hostíně a je vyhlášený.

Pepř je samozřejmě Pepper Field.