Hlavní jídla,  Recepty,  Testování

Netradiční štědrovečerní menu: Svěží bramborový salát

V minulém článku jsem vás nalákala na zajímavou obměnu ryby na štědrovečerním stole. Dnes vám k ní nabídnu ještě jeden super salát. Jeho základní surovinou jsou, jako u klasického salátu, brambory a zelenina. Jen tu kořenovou, která se používá do salátů nejčastěji, jsem nahradila mou oblíbenou mraženou zeleninou Nowaco.

Ve směsi s názvem “přílohová” najdete žlutou papriku, mrkev, hrachové lusky, brokolici a červenou cibuli. Na salát úplně úžasné složení. Já jsem celý salát doladila odlehčeným dresinkem a celá rodina byla nadšená!

Potřebujete

  • 600 g brambor
  • 1 balení přílohové zeleniny Nowaco (350 g)
  • 50 g másla
  • 2 šalotky
  • sůl
  • černý pepř
  • 250 g bílého jogurtu Valašské Meziříčí
  • 6 lžic medové hořčice Avokádo

Brambory oloupejte, nakrájejte a dejte je vařit do osolené vody.

Připravte si velkou hlubokou pánev, já pro tyhle případy používám svůj oblíbený wok. V pánvi rozehřejte máslo a na něm osmahněte šalotku, nakrájenou klidně na větší kousky. Opékejte ji dokud nezesklovatí. Poté přidejte rozmraženou zeleninu.

Ochuťte solí a pepřem. Opékejte chvíli, ať si zelenina zachová svou barvu a zůstane křupavá.

Zeleninu na másle promíchejte s uvařenými brambory. Nechejte chviličku vychladnout, ale ať směs zůstane vlažná. Tento salát je totiž nejlepší vlažný, ne úplně studený, ne horký.

Smíchejte hořčici s jogurtem a přimíchejte do salátu.

Ihned podávejte s vánoční štikou v mandlovém těstíčku.

Krásné Vánoce přeje Elly.