fbpx
Dezerty,  Oslavy,  Recepty,  Vánoce

Marokánky s čokoládovou polevou .

Marokánky jsou oblíbené cukroví mého pana Božského. Dělám je většinou až na konci všeho pečení, protože do směsi přisypu různé zbytky oříšků a kandovaného ovoce. Klidně do nich můžete přidat i rozbité kousky cukroví.

My je děláme maličké, někdo má raději větší. Ale vždycky je poléváme mléčnou čokoládou.

Marokánky jsou velice snadné a já vám dnes nabízím rodinný recept, marokánky podle mojí maminky.

Já chci letos prozkoumat jak ještě snadněji připravit marokánky díky Thermomixu.

Potřebujete

  • 250 ml smetany ke šlehání 
  • 150 g třtinového cukru
  • 4 lžíce medu
  • 80 g másla 
  • 30 g hladké mouky 
  • 150 g libovolných ořechů
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 100 g hrozinek nebo brusinek

Smetanu ke šlehání svařte s cukrem, medem a máslem.

Přidejte mouku a promíchejte metličkou. Ještě povařte asi tři minuty.

Odstavte a vmíchejte nasekané ořechy, ovoce.

Na plech s pečícím papírem dělejte placičky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 10 – 15 minut. Nechejte vychladnout a sloupněte.

Hotové placičky potřete z jedné strany rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Nákupní seznam

Dobrou chuť přeje Elly.