
Marokánky s čokoládovou polevou .
Marokánky jsou oblíbené cukroví mého pana Božského. Dělám je většinou až na konci všeho pečení, protože do směsi přisypu různé zbytky oříšků a kandovaného ovoce. Klidně do nich můžete přidat i rozbité kousky cukroví.
My je děláme maličké, někdo má raději větší. Ale vždycky je poléváme mléčnou čokoládou.
Marokánky jsou velice snadné a já vám dnes nabízím rodinný recept, marokánky podle mojí maminky.
Já chci letos prozkoumat jak ještě snadněji připravit marokánky díky Thermomixu.
Potřebujete
- 250 ml smetany ke šlehání
- 150 g třtinového cukru
- 4 lžíce medu
- 80 g másla
- 30 g hladké mouky
- 150 g libovolných ořechů
- 100 g kandovaného ovoce
- 100 g hrozinek nebo brusinek
Smetanu ke šlehání svařte s cukrem, medem a máslem.
Přidejte mouku a promíchejte metličkou. Ještě povařte asi tři minuty.
Odstavte a vmíchejte nasekané ořechy, ovoce.
Na plech s pečícím papírem dělejte placičky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 10 – 15 minut. Nechejte vychladnout a sloupněte.
Hotové placičky potřete z jedné strany rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Nákupní seznam
- Máslo a smetanu s 38 % tuku používám z La Formaggeria Gran Moravia
- Mouku mám nejraději Pernerku
- Kandované ovoce, ořechy, sušené ovoce můžete koupit třeba v bezobalovém obchodě ve vašem okolí. Já mám ráda Bezobal Duha v Hranicích.
Dobrou chuť přeje Elly.