Hlavní jídla,  Recepty

Snadný recept: Kuřecí rarášky se salátem

img_1807

Znáte recept na kuřecí rarášky? Já jsem se je naučila u kamarádky Lucky. 

„Připravila jsem něco rychlého a jednoduchého.“ Výborné! Lucka měla pravdu. Jídlo bylo snadné a přesto výtečné. Kuřecí kousky v lehce pikantním pivním těstíčku. Tohle musíte vyzkoušet. Základem je kuřecí maso, můžou být prsíčka i stehenní řízky.

Podle některých receptů, které jsem našla na internetu, jsou rarášci kuřecí kousky smažení v bramborovém těstíčku. Jako nápad taky super, vyzkoušíme příště. 🙂

Potřebujete

  • kuřecí maso
  • 200 ml piva
  • 2 vejce
  • trocha pikantní hořčice
  • trocha sojové omáčky
  • trocha solamylu
  • trocha hladké mouky
  • sůl a čerstvě umletý pepř
  • a pokud to máte rádi opravdu pikantní, tak trocha chilli nebo něčeho jiného, ukrutně pálivého
  • olej na smažení

Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Připravíme si těstíčko, ze všech surovin. Mělo by mít hustotu asi jako maličko hustější palačinkové těsto.

Kuřecí kousky vložíme do těstíčka a necháme v něm uležet dvě až tři hodinky, nejlépe přes noc. Kdo je nedočkavý, smaží hned, ale uleželé jsou lepší!

Po usmažení odkládáme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.

Podáváme s čímkoliv, my jsme zvolili listové saláty se zálivkou a parmezánem.

Dobrou chuť přeje Elly.