fbpx
Dezerty,  Grilování,  Recepty,  Sezóna

Grilovaný ananas s netradičním rozmarýnovým mascarpone

ananas

Co si většinou grilujete? No jasně, maso a zeleninu, jako my. Taky sýry, abych nezapomněla. Ale bohyně se Lenka se na společné grilovačce vytáhla se super grilovaným dezertem. A úplně na zadek si sednete z výborně dochuceného mascarpone!

Dezert, který je pro teplé počasí jako stvořený. Navíc si ho připravíte na grilu, takže paráda. Mascarpone si můžete umíchat den předem a nechat v lednici. Chuť rozmarýnu se tak ještě více rozvine.

Potřebujete

  • 1 velký ananas (podle počtu strávníků klidně i dva, uvidíte, že se po něm zapráší)
  • 250 g mascarpone (u dvou ananasů 500 g)
  • čerstvý rozmarýn
  • cukr
  • mátový a třtinový cukr na ozdobení

Ananas zbavte slupky a vykrojte tvrdý střed. Nakrájejte na plátky.

Připravte si rozmarýnový sirup. Větvičky rozmarýnu dejte do hrnce a zalijte je vodou tak, aby byly ponořené. Nepřehánějte to, abyste ji zbytečně nemuseli vyvařovat. Zasypejte cukrem. Použijte asi tak 5 snítek rozmarýnu, 5 lžic cukru. Výslednou chuť můžete ještě doladit. Přidat další rozmarýn nebo cukr, podle toho jak vám bude sirup chutnat.

Dejte vařit, aby vzniknul sladký, hodně aromatický sirup. Vyndejte rozmarýn a ještě vařte, až sirup zhoustne.

Nechejte sirup vychladnout a potom ho vyšlehejte spolu s mascarpone. Nechejte vychladit.

Ananas ugrilujte a podávejte s mascarpone, ozdobené snítkou rozmarýnu a cukrem.

Dobrou chuť přeje Lenka.