
Dýňové mufiny s vůní perníkové koření
Dýně a perníkové koření. Podle mě to jde krásně dohromady. A obojí mám moc ráda. Klasický perník je u nás jeden z nejoblíbenějších moučníků, Tony ho má úplně vytuněný a podle svého receptu peče někdy i mufiny. Ale dnešní mufiny jsou jiné. Jsou prostě dýňové. Perníkové koření od Avokáda jim dodá krásnou vůni a chuť podzimu.
Potřebujete
- 450 g pyré z dýně hokaido
- 200 g třtinového cukru
- 4 vejce
- 120 g slunečnicového oleje
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička směsi koření Perník Avokádo
- 1 lžička sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 50 g pekanových ořechů a další hrst na dozdobení

Cukr vyšlehejte s vejci. Přidejte olej a dýňové pyré. Ve vedlejší misce smíchejte mouku, sůl, perníkové koření, sodu a prášek do pečiva. Tuto směs přidejte do dýňové směsi. Umíchejte hladké těsto, do kterého přidejte nasekané pekanové ořechy.
Další hrst nasekaných ořechů si nechte stranou na ozdobu.
Těsto plňte do papírových košíčků. Na povrch nasypte nasekané pekanové ořechy.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 20 minut.

Recept vznikl pro značku koření Avokádo.
