
Čokoládové bábovičky s kopečkem zmrzliny, ovocem a šlehačkou
Jeden historický recept, který jsem kdysi dávno připravovala pro Heru. V surovinách ji tedy najdete, ale rozhodně se nebráním tomu, když ji nahradíte máslem. Použijte to, co máte rádi, to co máte po ruce.
Ovoce můžete střídat a kombinovat podle libosti a podle sezony. Já mám většinou plnou zahradu jahod, potom malin, ostružin, rybízu. Tak používám co mi vyroste a dozraje. No a když se do tohoto receptu pustíte v zimě, můžete v klidu použít ovoce mražené. To můžete nechat povolit a potom použít nebo povařit a zalít bábovičky horkým ovocem.
Potřebujete
bábovičky
- 150 g cukru krupice
- 100 g polohrubé mouky
- 60 g Hery máslová příchuť
- 50 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
- 2 ks vejce
ozdobení
- levandule
- vanilková zmrzlina
- jahody, maliny i jiné ovoce

Předehřejte si troubu na 170 °C.
Heru rozpusťte v malém hrnci, až bude úplně celá rozpuštěná, přidejte nalámanou čokoládu, nechejte pět minut odstát a potom promíchejte metličkou, umíchejte hladkou směs
Vejce a cukr vyšlehejte v robotu s metlou do hladké nadýchané pěny, přidejte mouku, rozpuštěnou čokoládu s Herou a nechejte ještě chvíli šlehat
Silikonové formičky vypláchněte studenou vodou a naplňte je těstem
Pečte 25 minut, vyndejte z trouby a nechejte pět minut odpočinout
Na talíři podávejte horké, s kopečkem vanilkové zmrzliny a s ovocem. Ozdobte levandulí.
Z uvedeného množství bude asi 8 minibáboviček (silikonové Hera formičky).
Dobrou chuť přeje Elly.