fbpx
Dezerty,  Recepty

Čokoládové bábovičky s kopečkem zmrzliny, ovocem a šlehačkou

Jeden historický recept, který jsem kdysi dávno připravovala pro Heru. V surovinách ji tedy najdete, ale rozhodně se nebráním tomu, když ji nahradíte máslem. Použijte to, co máte rádi, to co máte po ruce.

Ovoce můžete střídat a kombinovat podle libosti a podle sezony. Já mám většinou plnou zahradu jahod, potom malin, ostružin, rybízu. Tak používám co mi vyroste a dozraje. No a když se do tohoto receptu pustíte v zimě, můžete v klidu použít ovoce mražené. To můžete nechat povolit a potom použít nebo povařit a zalít bábovičky horkým ovocem.

Potřebujete

bábovičky

  • 150 g cukru krupice
  • 100 g polohrubé mouky
  • 60 g Hery máslová příchuť
  • 50 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 2 ks  vejce

ozdobení

  • levandule
  • vanilková zmrzlina
  • jahody, maliny i jiné ovoce

Předehřejte si troubu na 170 °C.

Heru rozpusťte v malém hrnci, až bude úplně celá rozpuštěná, přidejte nalámanou čokoládu, nechejte pět minut odstát a potom promíchejte metličkou, umíchejte hladkou směs

Vejce a cukr vyšlehejte v robotu s metlou do hladké nadýchané pěny, přidejte mouku, rozpuštěnou čokoládu s Herou a nechejte ještě chvíli šlehat

Silikonové formičky vypláchněte studenou vodou a naplňte je těstem

Pečte 25 minut, vyndejte z trouby a nechejte pět minut odpočinout

Na talíři podávejte horké, s kopečkem vanilkové zmrzliny a s ovocem. Ozdobte levandulí.

Z uvedeného množství bude asi 8 minibáboviček (silikonové Hera formičky).

Dobrou chuť přeje Elly.