fbpx
Dezerty,  Recepty

Tvarohové koláče s ovocem ze zahrady a drobenkou

Kynuté koláče jsou jedním z moučníků, které mě dost baví. Jako děcko jsem je pekla s babičkou. A byla jsem často naštvaná, že u ní musím sedět a pomáhat. Dělat důlky, dávat na koláče drobenku. Dnes mě to baví a často mě napadne co bych dala za to, abych je mohla péct s babičkou.

Ty dnešní jsem doplnila ovocem a oblíbeným tvarohem. Vyzkoušejte je a budete je milovat, jako my.

Potřebujete

těsto na koláče

  • 1 sáček sušeného droždí
  • 100 g cukru krupice
  • 250 ml polotučného mléka
  • 600 g hladké mouky
  • 200 g slunečnicového oleje
  • 2 žloutky
  • 1 vejce
  • špetka soli

náplň do koláčů

  • 250 g tvarohu
  • trocha cukru na oslazení
  • 1 žloutek
  • podle potřeby trocha smetany

drobenka

  • 100 g másla
  • 100 g cukru krupice
  • 200 g polohrubé mouky
  • a taky povidla a černý rybíz ze zahrady

Suroviny na těsto smíchejte a nechejte půl hodiny vykynout. Rozdělte přibližně na 30 kousků, vyválejte z nich bochánky a naskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Udělejte důlky. Já je dělám špičatým koncem vajíčka, které namáčím do mouky. Tak mě to naučila babička.

Do každého důlku jsem dala tvarohovou náplň (jen smícháte všechny suroviny), na ni buď trochu povidel nebo kuličky rybízu a hromadu drobenky (opět jen smíchejte suroviny).

Pečte na 165-170 °C, na horkovzduch, dozlatova.