fbpx
Hlavní jídla,  Jaro,  Léto

Těstoviny s tilápií, olivami a rajčaty

Něco málo kvalitních surovin, pár minut času a vykouzlíte jídlo, po kterém vám ještě dlouho zůstane příjemná chuť v ústech. To je přece ideální kombinace.

tilapie4

Potřebujeme

  • 400 g těstoviny – pokud máte čerstvé pappardelle, tak jsou ideální
  • 4 filety z tilápie (jeden o váze asi 130 – 150 g)
  • 2 cibule
  • kousek másla a trocha olivového oleje
  • 250 g cherry rajčat
  • asi 20 černých oliv
  • trocha smetany – stačí tak 100 ml
  • sůl a pepř

Postup

Do velkého hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme. Až začne vřít, vhodíme do ní těstoviny, které vaříme téměř do měkka. Mezitím, než nám začne vřít voda a než se uvaří těstoviny, tak si krásně stihneme připravit zbytek jídla.

Filety z tilápie nakrájíme na větší kusy. Z jednoho filetu uděláme asi šest kousků. Ty osolíme a opepříme.

tilapie2

Cherry rajčata nakrájíme na čtvrtinky, olivy na kolečka. Cibuli nakrájíme nadrobno.

Ve větší pánvičce zahřejeme trochu oleje a kousek másla. Na této směsi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, ke které po chvilce (asi po třech minutách), přidáme kousky ryby. Ty asi po minutě otočíme na druhou stranu a přidáme do pánvičky i cherry rajčata a olivy. Opatrně promícháme, aby se kousky ryby moc nerozpadly, necháme asi dvě minuty a zalijeme troškou smetany. Promícháme, můžeme ještě dochutit solí a pepřem.

A to už máme určtě uvařené těstoviny. Ty scedíme a necháme si stranou asi půl hrníčku vody, ve které se vařily. Těstoviny vsypeme do velké pánvičky a promícháme se směsí, kterou jsme uvařili. Přidáme i vodu, kterou jsme si odložili, aby nebylo jídlo suché.

tilapie3

Můžeme také naservírovat na talíř těstoviny a nahoru dát pár lžic omáčky, zeleniny a rybích kousků a promíchat až na talíř.

Ještě lehce zalijeme extra virgin olivovým olejem a posypeme parmezánem.

Ihned podáváme, nejlépe s výborným bílým či růžovým vínem.

 

Tilápie nilská je sladkovodní ryba z afrického kontinentu. Má jemné a sladké maso, které se hodí na různé kuchyňské úpravy. Pokud máte čerstvé filety, doporučuji, stejně jako u jiných ryb, co nejkratší tepelnou úpravu, ať maso příliš nevysušíte.

Dobrou chuť přeje Elly.