fbpx
Hlavní jídla,  Recepty,  Testování

Srdce s náplní z máslového pórku a mascarpone

Nová spolupráce s vinařstvím Starý vrch je pro mě zajímavou výzvou a taky zkušeností. Já vymýšlím recept, ve vinařství se k němu páruje víno. A protože my s panem Božským jsme milovníci dobrého vína, tak tohle je prostě spolupráce snů.

TĚSTO
▪️150 g hladké mouky
▪️80 g studeného másla
▪️1/2 lžičky soli
▪️50 ml studené vody

NÁPLŇ
▪️250 g mascarpone
▪️1 celý pórek
▪️máslo
▪️červený pepř
▪️uzená sůl
▪️150 g goudy
▪️olivový olej
▪️smetana ke šlehání

Všechny suroviny na těsto zpracujte co nejrychleji, aby se co nejméně ohřálo. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte na hodinu odpočinout do lednice.
Odpočinuté těsto vyválejte na pomoučenou pracovní plochu. Natlačte do pečící formy ve tvaru srdce.
Pórek nakrájejte na silnější špalíčky a opečte na kousku másla. Dochuťte uzenou solí a čerstvě nadrceným červeným pepřem.
K pórku přidejte ještě trošku kvalitního olivového oleje.
Mezitím co se pórek opéká připravte si náplň z mascarpone. Ochuťte mascarpone čerstvě nadrceným červeným pepřem a uzenou solí. Přidejte většinu nastrouhaného sýra. Trochu nastrouhaného sýra si nechte na posypání koláče předtím než půjdete do trouby.
Na těsto navrstvěte náplň a do ní zatlačte kousky pórku na másle. Zasypejte zbytkem strouhaného sýra. Pečte v troubě předehřáté na 190°C, přibližně půl hodiny.

Podávejte s vychlazeným Chardonnay 2022 od vinařství Starý vrch.

Článek vznikl ve spolupráci s vinařstvím STARÝ VRCH