Jaro,  Léto,  Párty,  Saláty

Panzanella – italský chlebový salát

img_1729

Dobrý tip na využití starého chleba a sluníčkem vyhřátých rajčat ze zahrady.

Velkou inspirací na tento recept mi byla kniha od Frances Mayesové – Pod Toskánským sluncem , ke které se strašně ráda vracím. Je totiž mimo jiné proložena spoustou receptů a vždycky v ní najdu něco nového.

img_1723

Potřebujeme

  • starší bílý chléb (ideálně Ciabatta, ale dá se použít cokoliv)
  • rajčata
  • okurek
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • ocet balzamico
  • čerstvá bazalka

img_1725

Chléb nakrájíme na kousky, pokapeme olejem osolíme a dáme do trouby opéct do křupava. Po upečení je skvělé je smíchat s prolisovaným česnekem . Necháme vychladnout. Rajčata a okurky nakrájíme na kousky. Všechno spolu smícháme v míse, pokapeme olivovým olejem a octem. Přidáme lístky bazalky a dochutíme solí a pepřem.

img_1731