Dezerty,  Léto,  Sezóna

Bublanina co se vždycky podaří

Známá též pod názvem: zázračná – pěkně blbá – kynutá , nekynutá.

bublanina

Zázračná – proto, že se vždy podaří.

Pěkně blbá  – proto, že jí vždycky musíte sníst strašně moc.

Kynutá – nekynutá – je jako z pohádky o chytré horákyni. Těsto se totiž tváří jako jemné a vláčné kynuté, ale s kvasnicemi nemá nic společného.

Potřebujeme

  • 2 kelímky bílého jogurtu
  • 3 kelímky polohrubé mouky
  • 1,5 kelímku cukru krystalu
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • jahody

Na drobenku

  • cukr krupice
  • polohrubá mouka
  • máslo
  • mletá vanilka
  • posekané mandle

Postup

Všechny ingredience na těsto smícháme. Vzhledem k nedostatku bílých jogurtů v lednici jsem tentokrát dala jeden bílý a jednen (můj zamilovaný) jahodový Cavalier. Ten ovocný jogurt (nebo spíše zakysaná smetana) dodal těsto úžasnou vůni!

Nalijeme a rozetřeme na plech, poklademe jahodami a posypeme drobenkou a nasekanýma mandlemi.

Déme péct na 200°C krásně dorůžova.

 Na povrch můžeme použít jakékoliv ovoce , případně v kombinaci s tvarohem, mákem, marmeládou …. Prostě nekonečné množství variant

  bublanina2

 

Dobrou chuť přeje Lenka.