fbpx
Předkrmy,  Recepty,  Testování

Grilované cuketové roládky s Lučinou

DSC_1586

Lehká a svěží letní pochoutka. To jsou tyto cuketové rolky.

Do roládek můžete zamotat libovolně ochucenou sýrovou náplň. Zkuste do Lučiny přidat špetku chilli a budete mít pikantní verzi. Vyměňte rozmarýn za bazalku a opět je chuť o trochu jiná.

Milovníci zeleninových jídel zaplesají. Protože tahle cuketa je prostě dokonale dobrá. Její příprava nezabere moc času a určitě okouzlíte každou návštěvu. Cuketu si můžete připravit na venkovním grilu, ale klidně i doma, na elektrickém kontaktním.

DSC_1563

Suroviny

  • 3 střední cukety (nebo 2 větší)
  • 3 x 100 g Lučiny
  • 100 g sýra Feta
  • čerstvá petrželka
  • pár lístků rozmarýnu
  • sůl
  • pepřové koření
  • olivový olej

Postup

Omytou cuketu zbavte obou konců a nakrájejte podélně na plátky silné asi půl centimetru až centimetr.

DSC_1567

Do větší misky nebo talíře dejte asi dvě lžíce olivového oleje a trochu soli. V této směsi z obou stran lehce protáhněte plátky cukety.

DSC_1569

Cuketu ugrilujte na jakémkoliv grilu, dokud z obou stran nezezlátne. Trvá to asi pět minut, ale záleží na tom, jakou teplotou a na jakém grilu ji připravujete.

DSC_1571

Z Lučiny, Fety a bylinek si připravte směs na plnění. Rozetřete společně dohladka a dochuťte solí, pepřem.

DSC_1576

Grilované plátky cukety nechejte vychladnout. Až potom na ně můžete namazat pomazánku z Lučiny.

DSC_1578

Srolujte a můžete ihned podávat.

DSC_1582

Dobrou chuť přeje Elly.