Polévky

Dýňový krém – nejchutnější polévka v barvách podzimu

Uvař mami oranžovou polívku! Toto od svých dětí slyším v poslední době čím dál častěji. Naštěstí je to záležitost rychlá a jednoduchá.

Potřebujeme

  • 3/4 dýně Hokaido
  • 2 brambory
  • cibuli
  • sůl
  • pepř

 

Dýni omyjeme, rozkrojíme, vyškrábneme semínka a nakrájíme na kostky. Na trošce oleje osmahneme cibulku dozlatova, nakrájené dýně.

DSCF0279

Necháme osmahnout, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a zalijeme vodou.

Vaříme, až brambory změknou. Pak rozmixujeme ručním mixerem, nebo rozmačkáme šťouchadlem. Podle toho jak máme rádi polévku. U nás vedou hladké krémové, takže jsem mixovala.

Z ciabatty nebo jiného bílého chleba ukrojíme krajíčky, opečeme v topinkovači, v troubě, nebo na pánvi. Potřeme stroužkem česneku a jemně posypeme strouhaným parmazánem.

Dobrou chuť přeje Lenka.