Jedlé dárky,  Ostatní,  Předkrmy,  Recepty

Česnekový hermelín plněný vlašskými ořechy

IMG_0285

Plněný hermelín patří mezi oblíbené pochoutky, které si dáte jen tak „na zub“ k pivu či vínu. Naučíme vás ho připravit trochu jinak.

Téměř vždycky jsem se setkala s variantou, kdy je ochucený něčím pálivým a červeným – pravděpodobně feferonkami či pálivou paprikou. Když jsem ochutnala variantu s česneke a vlašskými ořechy, kterou připravovala naše paní učitelka ve školce, tak jsem si ji hned zamilovala.

Příprava velice jednoduchá a už není potřeba naplněný hermelín máčet v oleji.

IMG_0291

Suroviny

  • 4 hermelíny
  • kousek změklého másla
  • hrst až dvě vlašských ořechů
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • sůl a pepř podle chuti (podle mého názoru vůbec nemusí být)

Postup

Hermelíny si podélně rozkrojíme a vydlábneme z nich lžící vnitřní měkkou část. Dáváme pozor, abychom neporušili pevné okraje.

IMG_0287

Vydlabaný sýr smícháme se změklým máslem, nasekanými ořechy a utřeným česnekem. Množství česneku záleží na tom, jak kvalitní česnek máme. Toho perfektního, poctivého českého, stačí třeba jen dva stroužky. Směs důkladně promícháme a naplníme jí vydlabaná kolečka hermelínu.

IMG_0288

Spojíme obě části k sobě a dáme do chladu uležet, nejlépe do druhého dne.

IMG_0312

Dobrou chuť přeje Elly, inspirována tetou Janou (děkuji).

IMG_0294