fbpx
Podzim,  Předkrmy,  Saláty,  Zima

Carpaccio z červené řepy a pomeranče

Doslova božská variace naložené červené řepy!

IMG_7238

 

Kdo u nás ochutnal , hned změnil svůj postoj k červené řepě. Výbuch chutí této marinované krasavice totiž nemá s nudným kompotem ze školní jídelny vůbec nic společného.

IMG_7235

Potřebujeme

  • 3 menší červené řepy
  • 2 pomeranče
  • Balkánský sýr
  • Slunečnicové a dýňové semínka Marináda:
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce pomerančového džusu
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky (dá se použít chilli marmeláda – recept zde)
  • 2 lžíce octu balzamico
  • 2 snítky tymiánu
  • Sůl

Řepu zbavíme slupky a nakrájíme na co nejtenčí plátky.

IMG_8885

Všechny ingredience pro marinádu smícháme v uzavíratelné misce přidáme plátky řepy a necháme v chladničce odležet minimálně 24 hodin.

Servírujeme spolu s tence nakrájenými plátky pomeranče, posypané kostkami balkánského sýra a opraženými semínky.

IMG_8855  kopie

 

 Dobrou chuť a pozor na červené ruce 🙂 Lenka