Ryba s bulgurem, žampiony a dýňovými semínky
Bulgur a quinoa jsou suroviny, které jsme si doma dost oblíbili. Tony si z nich dělá saláty do školy, já z nich připravuji jídlo pro celou rodinu, jak teplé přílohy, tak teplé i studené saláty. Mám hodně ráda balíček od Menu Gold, ve kterém je právě směs těchto dvou surovin.
Co vlastně máte na talíři?
Bulgur jsou namočené, uvařené a rozdrcené kousky z tvrdých odrůd pšenice. Kromě toho, že je velice chutný, je i zdravý. Obsahuje hodně železa, hořčíku, fosforu a vitaminu A. Velký podíl vlákniny působí velice dobře na zažívání a podporuje činnost střev.
Potřebujete
- 4 filety z tresky
- 200 g směsi bulgur a quinoa Menu Gold
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- hrst dýňových semínek
- 2 cibule
- 250 g žampionů
- slunečnicový olej
Připravte si bulgur s quinoou, podle návodu na obalu.
Cibuli nakrájejte na klínky nebo na půlkolečka. Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Obojí vhoďte do velké pánve, kde jste si rozehřáli olej. Opékejte společně, dokud nejsou žampiony hotové.
V druhé pánvičce si na kapce oleje opečte ryby. Stačí, když je osolíte a opepříte.
K žampionům a cibuli vhoďte hotový bulgur a chvíli společně restujte. Z pánvičky sundejte ryby, výpek z nich přesuňte k bulguru do velké pánve a pánvičku po rybách otřete papírovou utěrkou. Na suché pánvi orestujte dýňová semínka.
Na talíři podávejte bulgur s žampiony a cibulí, přes na položenou rybu a posypejte dýňovými semínky.
Dobrou chuť přeje Elly.