Sušenky z červené řepy a semínek
Tyhle sušenky si získaly své fanoušky ještě dříve než jsem je vyvěsila na Facebooku.
Potřebujeme
- 200 g celozrnné špaldové mouky
 - 1/2 kostky Hery máslová příchuť (125 g)
 - 75 g lněného nebo sezamového semínka
 - 100 g třtinového cukru
 - 100 g pyré z pečené nebo vařené červené řepy
 - špetka soli
 
Postup
Pyré z červené řepy můžete mít připravené v lednici z minulého dne nebo dokonce zmrazené a nechat ho přes noc povolit. Nebo můžete udělat čerstvé. Stačí nám jen 100 g. Zbytek můžete použít třeba do polévky. Semínka je ideální před zamícháním do těsta je rozdrtit v hmoždíři nebo rozmixovat, když máte mixér, který to dokáže. Máslo musí být měkké.
Všechny suroviny smíchejte, vykrajujte tvary na pomoučeném válu a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 15 minut.
Dobrou chuť přeje Elly.
				
					


		
		

