Testovala jsem Hollandia čerstvý sýr s jogurtem. Jak nám chutnal?
Objevila jsem sýr, který mi v lednici nesmí chybět. Je jemný, všestranný a skvěle se hodí na pomazánky, dipy i do vaření. Pojďte se se mnou podívat na čerstvý sýr s jogurtem od značky Hollandia.
Proč mám čerstvý sýr tak ráda?
Čerstvý sýr mi nesmí v lednici nikdy chybět. Používám ho nejen rovnou na pečivo, ale velice často jako základ na různé pomazánky, které připravujeme doma opravdu často. Navíc ho mám ráda i na vaření. Ke zjemnění krémových polévek nebo omáček na těstoviny je nepřekonatelný.
Jeho krémová konzistence a jemná chuť z něj dělá univerzálního pomocníka v kuchyni. A když přijdou nečekaní hosté? Rychlá pomazánka mě vždycky zachrání!
Nevím vlastně co jiného bych použila do pomazánky, kdyby neexistoval čerstvý sýr. Každé pomazánce nebo dipu dodá svěžest a jídlo s ním je odlehčené. Ráda připravuju třeba česnekové dipy k zelenině, kdy stačí do sýra rozmíchat prolisovaný česnek a přidat třeba trochu bylinek.
Je to tak jednoduché, že to zvládne i moje sedmiletá Žofinka. A právě tahle všestrannost je na čerstvém sýru to, co mám ráda.

Hollandia čerstvý sýr s jogurtem – láska na první ochutnání
Když jsem poprvé ochutnala Hollandia čerstvý sýr s jogurtem, byla jsem nadšená. Tento produkt je vyrobený pouze ze dvou surovin – 70 % čerstvého sýra a 30 % Hollandia jogurtu, bez jakýchkoliv přísad, stabilizátorů nebo umělých látek.
A chuť? Naprosto skvělá!
Co mě na něm nadchlo
- Sametová konzistence – je jako vánek, skvěle se roztírá.
- Čistá chuť – cítíte jen kvalitní mléčné výrobky.
- Žádná chemie – jen příroda.
- Všestrannost – hodí se na sladko i slano, v teplé i studené kuchyni

Jak ho používám v kuchyni?
Hollandia čerstvý sýr s jogurtem je skvělý jak do studené, tak teplé kuchyně. Tady je pár tipů, jak ho využít.
- Do krémových polévek. Naposledy jsem ho použila do krémové květákové polévky a byla to pecka! Dodá polévce jemnou krémovost a lehce nakyslou chuť, která dokonale vyvažuje chuť zeleniny.
- Na pomazánky a dipy. Jeden z receptů, který je s tímhle sýrem skvělý, je datlový dip s kari. To musíte vyzkoušet! Stačí smíchat čerstvý sýr s nakrájenými datlemi, špetkou kari koření a máte luxusní dip, který ohromí všechny hosty.
- Do omáček na těstovin. Přidejte lžíci do rajčatové omáčky nebo krémové omáčky s houbami – zjemní chuť a dodá jí hedvábnou strukturu.
- K zelenině a na pečivo. Jednoduše namažte na čerstvé pečivo, přidejte bylinky, rajčátka nebo okurku – máte zdravou a chutnou svačinu.

Hollandia čerstvý sýr s jogurtem si můžete vybrat ve dvou variantách
Originál – Pro milovníky klasické chuti čerstvého sýra
Méně soli – Pro ty, kteří dbají na příjem soli nebo preferují jemnější chuť
Tip na skladování
Hollandia čerstvý sýr s jogurtem uchovávejte při teplotě do 8 °C. Výrobek může přirozeně uvolnit menší množství syrovátky, což však není na závadu – je to přirozený proces u kvalitních čerstvých sýrů bez stabilizátorů.
Moje hodnocení: ⭐⭐⭐⭐⭐
Ať už ho používáte na pomazánky, do polévek nebo jen tak na pečivo, vždycky se trefíte. A věřte mi, když vám řeknu, že jakmile ho jednou ochutnáte, budete ho chtít mít v lednici pořád!

Inspirace na rychlé recepty
🌿 Bylinkový dip za 5 minut
- 200 g Hollandia čerstvého sýra s jogurtem
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- Hrst čerstvých bylinek (petrželka, pažitka, bazalka)
- Špetka soli a pepře
Vše smíchejte a podávejte s čerstvou zeleninou nebo krutony!
🌿 Sladká pomazánka na snídani
- 200 g Hollandia čerstvého sýra s jogurtem
- 1 lžíce medu
- Hrst nakrájených ořechů
- Trocha skořice
Namažte na toustový chléb a máte dokonalou snídani!
Už jste Hollandia čerstvý sýr s jogurtem vyzkoušeli? Jak vám chutná? Dejte mi vědět v komentářích!
Článek vznikl ve spolupráci se značkou Hollandia a magazínem Zena-in.cz.


