Hlavní jídla,  Recepty

Quesadilla Santa Maria se čtyřmi druhy sýrů



Další z receptů, které připravuji pro značku mexických surovin Santa Maria. Tentokrát neskutečná dobrota, která vás nebude stát ani příliš času v kuchyni. Možná taková trochu fúze s italskou kuchyní, prostě quesadilla quattro formaggi 🙂

Potřebujete

  • 1 balení tortill Santa Maria
  • 100 g brie
  • 100 g goudy
  • 100 g čedaru
  • 100 g sýra s modrou plísní
  • 150 g mražené kukuřice
  • 50 g másla
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička kokosového tuku

Nejdříve si přichystejte máslovou kukuřici. V pánvi
nebo menším hrnci si rozpusťte máslo. Vsypejte mraženou kukuřici. Ochuťte solí
a pepřem. Na mírném ohni chvíli ohřívejte.

Připravte si velkou pánev. Zahřejte ji na střední teplotu a rozpusťte na ní lžičku kokosového tuku. Jen tak, aby byla lehce mastná. Před dalšími tortillami už další tuk dávat nemusíte, hlavně v případě, že používáte kvalitní teflonovou pánev. U mě v kuchyni pracuji s pánvemi Tefal, takže kvalita zaručena.

Na zahřátou pánev položte jednu tortillu. Posypejte je všemi nastrouhanými sýry a nakrájeným brie. Nahoru nasypejte čtvrtinu máslové kukuřice.

Přiklopte druhou tortillou a lehce přimáčkněte. Počkejte asi dvě minuty a zkontrolujte spodní stranu quesadilly. Když je lehce hnědá, můžete quesadillu otočit.

Obě dvě tortilly k sobě slepil sýr, ale i tak pracujte opatrně. Otočte na druhou stranu a ještě minutu až dvě opékejte.

Quesadillu sundejte z pánve, nechejte dvě minuty
odpočinout a krájejte na výseče.

Ihned podávejte.

Náš tip:
K podávání přidejte Santa Maria Cheddar cheese dip nebo Salsa dip