fbpx
Dezerty,  Párty,  Recepty

Krémy do nejen do makronek

.. a zase ty makronky! Tentokrát velikonočně laděné!

882864_352776368174982_1729392764_o

 

Žluté – luxusní náplň ze slaného karamelu

Oranžové – ganache z bílé čokolády a kávy

Recept na makronkové skořápky najdete tady! 

Krém ze slaného karamelu

Možná se kombinace bude zdát někomu podivná, ale nelekejte se vlka nic !

Krém je velmi lahodný a je jedním z nejoblíbenějších  u Ladurée .

  • 100 g cukru krupice
  • 30 g másla
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 g másla
  • špetka soli

 V kastrůlku se silným dnem necháme rozpustit cukr, až získá jantarovou barvu přidáme 30g másla, a po trochách smetanu. Důkladně rozmícháme , odstavíme z plotny a necháme vychládnout.

Pokud se vám stane že karamel po přidání smetany ztuhne přilili jste moc rychle. Ale nebojte! Nechejte chvilku provařit , karamel se rozpustí a vše se krásně spojí.

V míse smícháme máslo a sůl. Přidáme vychlazený karamel a vše společně důkladně vyšleháme

Krém z bílé čokolády a kávy

Krém ,  který vznikl naprosto náhodou a teď je u nás už stálicí

  • 100 g kvalitní bílé čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 25 ml silného espressa
  • 70 g změklého másla

Čokoládu nalámeme do mísy . Uvaříme silné espresso a nalijeme na čokoládu .

Smetanu přivedeme k varu a přidáme do mísy.

Vše důkladně promícháme.

Necháme vychladnout a poté vyšleháme společně s máslem