Grilování,  Jaro,  Jedlé dárky,  Léto,  Oslavy,  Ostatní,  Párty,  Pečivo,  Podzim,  Předkrmy,  Zima

Grissini – domácí italské tyčinky

Klidně si můžete říci, že tyčinky se dají koupit. Ale věřte že TAKOVÉ se fakt koupit nedají!

IMG_4333

 

V poslední době jsou specialitou mého manžela a dětí, které baví tyčinky tvořit ( po našem knutlovat)

Určitě s nimi oslníte každou návštěvu , pokud vám tedy vydrží než někdo přijde !

 

Potřebujeme

  • 620 g hladké mouky
  • 390 g vody
  • 2 lžičky instantních kvasnic
  • 1,5 lžičky soli
  • 30g olivového oleje
  • Na posypání: sůl, kmín, rozmarýn, strouhaný parmazán, pepř… prostě co máte rádi

 Postup

 V kuchyňském robotu s hnětacím hákem smíchejte všechny sypké suroviny, pomalu přilévejte vodu a olej.

Míchejte , dokud nebude těsto hladké a pružné.

Těsto přikryjte a nechejte kynout 1,5 – 2 hodiny.

Plechy vyložte pečícím papírem a troubu nahřejte na 220°C

Těsto rozdělte na 4 části, ty vyválejte a rozkrájejte na pásy. Tyto pak kruťte a natahujte , prostě knutlujte , na délku plechu.

Tyčinky pokládejte vedle sebe , ale nechávejte trochu místa, protože ještě malinko nakynou.

Před vložením do trouby je potřete vodou smíchanou s olivovým olejem ( můžete použít kuchyňský postřikovač , pokud máte) a posolte.

Dají se taky sypat různým sypáním. Nám ale nejvíc chutnají jen tak jednoduše.

Pečeme dozlatova 20-25 minut.

DSC_4784

Podáváme jen tak, nebo se dají balit do plátečků šunky.

Skvělé jsou namočené v domácí chilli marmeládě.

IMG_4309

 

Dobrou chuť a zkuste je nesníst všechny naráz!   Lenka