Vánoční pečení je radost. Baví i vás?
Můj první rok ambasadorství pro značku Hera je chýlí ke konci.
A jako každoročně, se závěrem roku přichází to největší pečení. Vánoční pečení. Pamatuji si, že moje babička vždycky říkala, že má být napečeno alespoň sedm druhů cukroví. Snažím se to každý rok dodržet, ale většinou tenhle limit ještě přešvihnu 🙂
Držím se klasických kousků jako je linecké cukroví, vanilkové rohlíčky a včelí úly. A tyto dobroty doplňuji každý rok novinkami. Nejen kvůli své práci, kdy musím zkoušet a promýšlet stále nové a nové recepty. Ale hlavně proto, že mě vaření a pečení opravdu baví.
Vloni se nám s Toničkou povedly dokonalé úlky. Tohle cukroví jsem nikdy neměla moc ráda. Když jsem si však vytunila svůj recept, tak se rázem staly mým snad nejoblíbenějším.
Další top cukroví loňského roku byly medovníkové kuličky. Ty se dělaly snad v každé domácnosti v mém okolí. Byla to úplně medovníková mánie 😀
Linecké jsme měli klasické, ale i s pistáciovými oříšky. I to se u nás zabydlelo a letos patří mezi to cukroví, na které se všichni těší.
Cukroví, které je každý rok tradičně hned pryč, jsou košíčky. Plněné několika druhy náplně. Čokoládové, karamelové, oříškové, s citronovým krémem…
Košíčky s karamelem a pekanovými ořechy
A na stole v žádném případě nesmí chybět vánočka! S Herou jsem se rozdělila o náš rodinný recept, podle kterého peče vánočku moje maminka, už roky.
Při svém pečení používám hlavně Heru máslovou, kterou jsem si za svůj rok s Herou opravdu oblíbila. Linecké je s ní naprosto nepřekonatelné. Otestovali jsme ho i na akci se čtenářkami magazínu Žena-in.cz, odkud vám doporučím pár skvělých receptů.