Místo obyčejného toastového chleba nebo bagety vyzkoušejte na sendviče třeba tortillu nebo chlebové placky naan. Ty seženete buď bez jakékoliv příchuti nebo se vám třeba povede narazit na skvost, který jsem tentokrát použila já. Kamarád dovezl naan s koriandrem a česnekem. Dali jsme si ho ohřát na gril a jedli k mořským plodům.

Několik zbylých kousků jsem pak využila na druhý den na svačinu.

Přesný počet či velikost balení naan placek vám nenapíšu. Záleží jaké seženete. Jsou k dostání v různých velikostech a baleních. My jsme měli balení z Makra, kde bylo 6 mini placek. Ideální balení pro dva až tři dospělé.

Potřebujeme

  • chlebové placky naan s koriandrem a česnekem
  • několik plátků goudy
  • tuňák v plechovce (použila jsem Calvo s oreganem)
  • jarní cibulka – celá, včetně zelených částí

Chlebové placky dejte ohřát do trouby nebo na gril (klidně kontaktní). Ohřívejte jen krátce, aby nebyly moc křupavé. Špatně by se pak prokrajovaly.

Ohřáté placky překrojte podélně napůl, ale nedokrajujte do konce. Máte-li kvaltní konzervu s tuňákem, můžete trochou oleje, ve kterém byl tuňák v plechovce, pokapat vnitřek placky.

Do placky vložte plátek goudy, kousky tuňáka a cibulku nakrájenou na jemná kolečka.

Můžete ihned jíst nebo zabalit jako svačinku dětem do školy.

Dobrou chuť přeje Elly.