Jako základ můžete použít buď cizrnu sušenou – ze sáčku nebo cizrnu v nálevu v plechovce. Samozřejmě, že práce s plechovkou je jednodušší. Otevřete plechovku, scedíte a ještě osušíte papírovou utěrkou. Poslední krok je důležitý. Cizrna musí být co nejvíce suchá.

V případě sušené cizrny je vhodné ji den předem namočit. Na druhý den scedit, propláchnout a uvařit doměkka. Pozor, nerozvařit 🙂 Opět scedit, pořádně osušit.

DSC_4559

Potřebujeme

  • balíček suché cizrny Menu Gold (případně dvě plechovky cizrny v nálevu)
  • koření podle chuti
  • olivový olej
  • sůl
Uvařenou cizrnu nechejte pořádně okapat a osušte. Stejně tak cizrnu z plechovky. Tu navíc ještě pořádně propláchněte. Nasypejte ji na pekáč nebo plech. Měla by být na dotek suchá. Vyberte přebytečné slupky nebo vadné kousky cizrny.

Polijte olivovým olejem. Nešetřete. Protože čím více oleje, tím bude křupavější. Na dvě plechovky tři, čtyři lžíce oleje.

Osolte a pořádně promíchejte. V této chvíli nepoužívejte koření. V troubě by se vám spálilo.

Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, ve středu trouby. Každých deset minut promíchejte, aby se opékala rovnoměrně. Celkově pečte asi půl hodiny. Dokřupava. Teprve poté přidejte koření a pořádně ho promíchejte.

DSC_4568

Ideální je jíst cizrnu ještě teplou. Až vystydne, tak nebude křupavá. Ale stejně pořád dobrá.

Příjemné křupání přeje Elly.