Oblíbená je také verze se sýrem, kousky anglické slaniny, která je podávána vřelá, s celým rozklepnutým vejcem. Tady však musíte dát pozor na zdravotní nezávadnost vajíčka.

A ta dnešní? V té je od každého něco…

Potřebujeme

  • 300 g brambor
  • 1 cibule
  • 8 stroužků česneku (ale i více, záleží, jak jsou velké a jak je česnek silný)
  • 100 g špeku
  • majoránka
  • špetka kmínu
  • sůl a pepř
  • masový vývar
  • 2 vejce
  • parmezán na posypání

DSC_9758

Oloupané, na plátky nakrájené brambory přidejte do hrnce a promíchejte. Ochuťte solí, kmínem, pepřem a zalijte vývarem.

Vařte, dokud brambory nezměknou.

Přiveďte polévku k varu a vyklepněte do ní dvě vajíčka. Jemně promíchejte. Ochuťte majoránkou a ještě klidně podle chuti přisolte.

Na talíři posypejte nastrouhaným parmezánem.

DSC_9761

Dobrou chuť přeje Elly.