Pečené hrušky s javorovým sirupem a Skyr natur

111
Jogurt patří mezi mé oblíbené snídaně. Nefandím moc jogurtům dochuceným, raději si k bílému jogurtu upeču müsli, přidám ovoce, ořechy, klidně i čokoládu, kokos. Prostě na co mám zrovna chuť. Značky jogurtů střídám a patří mezi ně i Skyr, který vlastně ani není jogurt. Jde o fermentovaný mléčný výrobek, s nakyslou chutí, podobnou jogurtu. Přišel k nám z Islandu, kde je velice oblíbený a má více než tisíciletou tradici.

Skyr z Bohušovické mlékárny je hodně hustý, má nízký obsah tuku a velké množství mléčné bílkoviny.

Dnešní snídani jsem připravila pro dva. Pro mě a mého milého manžela. A snídaně se úplně hodila k línému, podzimnímu a upršenému víkendu.

3
Potřebujeme

  • 2 velké hrušky
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 3 lžíce kokosového cukru
  • 50 g pekanových ořechů
  • 6 plátků másla

na křupavé domácí müsli

  • 80 g pekanových ořechů
  • 100 g vloček (mám ráda mix 3 druhů vloček z Lidlu)
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 3 lžíce kokosového cukru
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 50 g pekanových ořechů
  • 50 g másla

a jako vrchol dokonalé snídaně

  • 2 kelímky Skyr (jeden 140 g)

DSC_0309
Hrušky nakrájejte podélně na plátky.

Dva plátky másla použijte na vymazání formy. Já jsem použila kulatou formu na koláč. Na máslo naskládejte plátky hrušek.

Povrch hrušek polijte javorovým sirupem, posypejte kokosovým cukrem a posypejte nasekanými pekanovými ořechy.

888
Připraveno? Předehřejte troubu na 180 °C a pusťte se do přípravy müsli.

V misce smíchejte vločky s javorovým sirupem, kokosovým cukrem, kokosem a máslem. Přidejte také nasekané ořechy. Chtěla jsem tam propašovat i kousek čokolády, ale bohužel zrovna doma nebyl ani kousek. Vy to klidně udělejte. Kombinace kokos, hruška a čokoláda, že nepřekonatelná!

Směs dejte do zapékacích misek. Nahoru můžete položit ještě kousek másla.

A teď šup do trouby se vším, co jste připravili. Koláčovou formu i zapékací mističky pečte v troubě stejně dlouho, 30 minut.

Servírujte společně se Skyrem. Do misky dejte Skyr, na něj pečené hrušky, zalité šťávou s máslem, která se z nich vypekla. Vedle dejte zapečené křupavé müsli.

Dobrou chuť přeje Elly a Skyr z Bohušovické mlékárny.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.