Tvarohové koblížky s malinovou omáčkou

koblihy6

Tyhle koblížky dělala často naše maminka, když jsme byli malí.

A já jsem teď její recept vyzkoušela.

Je mi fuk, že nemají dokonalý tvar, jako klasické koblihy. Jsou to spíš takové nočky. Ani nechci, aby byly jeden jako druhý. Tohle jídlo na mě vždycky působilo domácky a tak také vypadá.

Jako děti jsme je jedli jen pocukrované se šlehačkou. Já jsem pro své děti doplnila malinovou omáčku, protože tu milují!

Zkuste k nim připravit i jinou ovocnou omáčku, ozdobte kysanou smetanou nebo šlehačkou, povidly, mákem, čerstvým ovocem. To už záleží na chuti každého, jak si koblihy doladí.

Potřebujeme

  • 250 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 g měkkého plnotučného tvarohu
  • trochu vody (podle potřeby)
  • slunečnicový nebo řepkový olej na smažení
  • cukr s vanilkou na obalení (používám mletou vanilku z Oxalisu)

na omáčku

  • 300 g mražených malin
  • třtinový cukr podle chuti

Prášek do pečiva vmíchejte do mouky. Všechny suroviny dejte do mísy. Vodu zatím vynechejte. Tu přidáte podle potřeby.

koblihy1

Vařečkou umíchejte těsto. Bude držet pohromadě a trochu lepit. Nevadí!

koblihy2

Připravte si velkou pánev a do ní nalijte olej, stačí menší vrstva. Vezměte si dvě polévkové lžíce. Jednou naberte těsto a tou druhou si pomozte vytvarovat koblížek, který pustíte do rozpáleného oleje.

Otáčejte, aby byly koblížky ze všech stran usmažené. Ke konci jich může být na pánvičce klidně hodně, jak vidíte na fotce. Na mírnější teplotu se tak koblížky pěkně prosmaží i uvnitř.

koblihy3

Horké koblihy obalujte ve směsi moučkového cukru s vanilkovými semínky.

koblihy4

Koblížky musí být obalené pěkně ze všech stran. Odkládejte je na čistý talíř.

koblihy5

Podávejte s ovocem, ovocnou omáčkou, povidly, kysanou smetanou, šlehačkou, rozpuštěnou čokoládou. Jak máte chuť.

koblihy7

Dobrou chuť přeje Elly.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.