Dolmio – Lasagne s houbami

Lasagne jsou oblíbeným jídlem, jehož příprava nezabere moc času a výsledek je perfektní. Díky rajčatové omáčce Dolmio Lasagne bude jídlo na stole ještě rychleji.

lasagne

Potřebujeme

  • pláty lasagní – kupované nebo domácí
  • omáčka Dolmio Lasagne
  • 500 g mletého hovězího nebo vepřového masa, případně mix obou druhů
  • sůl a pepř
  • 2 cibule
  • 150 g čerstvých hub
  • trocha tuku – kousek másla, sádla nebo trocha oleje
  • kousek oblíbeného tvrdého sýra – gouda, ementál

na bešamel

  • 100 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 750 ml mléka
  • sůl a bílý pepř
  • muškátový oříšek

Postup

Po boloňských špagetách, které jsem s omáčkami Dolmio vyzkoušela minule, přišla na řadu sklenička s názvem Lasagne. Toto jídlo je u nás doma velice oblíbené. Pláty domácích těstovin jsou připravené za chvilku, stačí jen osmahnout a podusit maso, připravit bešamel a všechno dát zapéct do trouby.

S omáčkou Dolmio je práce ještě usnadněná. Zkusila jsem ji použít místo klasických mixovaných rajčat v plechovce, které běžně do lasagní dávám. Není potřeba už dochucovat. Osolila a opepřila jsem pouze maso, které jsem opékala na cibuli.

Pro ty, kdo s vařením nejsou moc kamarádi a neradi tráví v kuchyni svůj čas je omáčka Dolmio ideální. Právě proto, že se už nemusí dochucovat a k připravované směsi není kromě masa nutné nic přidávat. Jenže já jsem chtěla být trochu kreativní a nemohla jsem odolat čerstvým voňavým houbám. Právě těmi jsem totiž tentokrát lasagne ozvláštnila. A byla to výborná volba.

lasagne2

Cibuli nakrájíme na drobno a dáme opékat na rozehřátý tuk do hlubšího hrnce nebo pánvičky. Asi po třech minutách přidáme nakrájené houby. Opékáme asi deset minut, na střední teplotu. Přidáme maso, osolíme, opepříme a opékáme než maso ztratí svou růžovou barvu a zhnědne.

Potom zalijeme trochou vodu, ztlumíme teplotu a dusíme asi deset minut pod pokličkou.

Připravíme si bešamel. Rozpustíme máslo, do kterého vmícháme moukou a umícháme světlou jíšku. Tu zalijeme studeným mlékem a dobře rozmícháme, aby v bešamelu nebyly hrudky. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Necháme asi dvacet minut provařit na mírnou teplotu. Nezapomínejte míchat, aby se nám omáčka nepřipálila.

Do podušeného masa přidáme omáčku Dolmio, promícháme a ještě chvilku dusíme.

Připravíme si zapékací mísu nebo pekáček. Na dno nalijeme trochu bešamelové omáčky, na kterou naskládáme pláty lasagní, jeden vedle druhého. Nepředvařujeme! Na lasagne dáme vrstvu masové směsi s omáčkou, opět vrstvu lasagní, vrstvu bešamelu a pokračujeme dokud máme omáčku, bešamel a těstovinové pláty. Zakončíme vrstvou bešamelu.

Dáme zapéct do trouby, na 180 °C, asi 30 minut. Těsně před dokončením posypeme nastrouhaným sýrem. Můžeme trochu přidat teplotu, sýr na povrchu se rozpustí a lehce zezlátne.

Po vytažení z trouby necháme asi deset, patnáct minut vychladnout. Lasagne se budou lépe krájet.

Podáváme se zeleninovým salátem.

dolmio dolmio2 dolmio3 dolmio4

Dobrou chuť přeje Elly a www.dolmio.cz.

Comments

    • Alena Kolaříková says

      Nám doma nejvíce vyhovuje gouda. Kupujeme tu vcelku, v Lidlu. Je moc dobrá a přijde nám, že k lasagním se hodí nejlíp.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.