Pomalu pečená krůtí prsa

DSC_1903

Co potřebujete? Flák masa a koření. V jednoduchosti je krása a pomalu pečené krůtí maso využijete jak za tepla, tak potom studené. Neváhejte – není se čeho bát.

Potřebujeme

  • 1 kg krůtích prsou vcelku
  • sůl a čerstvě umletý černý pepř
  • olivový oleje
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 2 šalotky

Postup

Nedávno jsem na TV Paprika odkoukala výborný trik na marinování masa. Nakoupila jsem si znovuzavíratelné sáčky do mrazáku a do nich naliju marinádu a maso. V pytlíku potom maso skladuji v lednici a jednou za čas ho otočím, pomačkám, aby do něj marináda pěkně nasákla.

DSC_1907

Takže přesně takhle jsem si naložila krůtí prsa. Klidně je můžete naložit do misky. Smícháme si nadrobno nasekanou šalotku, olej, hořčici, med, sůl a pepř. Umícháme krásnou chutnou marinádu, a tou celé maso potřeme a vložíme do krabičky nebo do sáčku.

Necháme marinovat přes noc.

Na druhý den zapneme troubu na 150 °C. Krůtí prsa dáme do pekáčku s víkem, úplně maličko podlijeme (asi tak 50 ml, opravdu na dně) a pečeme asi 2,5 až 3 hodiny.

Hotové maso je krásně šťavnaté a hodí se k jakékoliv příloze. A ještě lepší je na druhý den, zastudena. Nakrájené na tenké plátky, s chlebem a okurkou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.