Telecí saltimbocca – roládky se sušenou šunkou a šalvějí

tele6

Italská saltimbocca je telecí maso se šalvějí, sušenou šunkou a bílým vínem. Jeho příprava je velice snadná, ať už se rozhodnete pro verzi zamotanou do roládky nebo pro plátek masa. A tohle jídlo opět stojí za vyzkoušení.

Když se vám podaří narazit na kvalitní telecí maso, můžete si připravit třeba právě tohle skvělé a snadné jídlo. Já jsem váhala a přemýšlela, jestli se pustit do klasických vídeňských řízků nebo raději zvolit něco, co jsem doma ještě nevařila. Zvítězila chuť na italskou kuchyni a bylo to skvělá volba.

Telecí maso se úplně rozpadá, je velice měkké a jemné. Šalvěj mu dodá netradiční chuť a vůní, stejně jako sušená šunka.

Potřebujeme

  • 4 plátky libového telecího masa (jeden cca 200 g)
  • 150 g sušené šunky
  • čerstvá šalvěj
  • 2 – 3 lžíce hladké mouky
  • 150 ml bílého vína
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl a pepř

tele1

Telecí plátky si na obou stranách osolte a opepřete. Na každý plátek položte sušenou šunku a pár lístků šalvěje.

tele4

Zamotejte do rolády a zajistěte párátky nebo jinak, jak jste zvyklí. Já používám silikonové provázky, určené přímo na závitky.

tele5

Každou roládku obalte důkladně v hladké mouce.

Ve velké pánvičce rozehřejte olej s kouskem másla. Dejte osmahnout roládky, pěkně ze všech stran. Zalijte vínem, které necháte vyvařit. Přidejte trochu vody a přikryjte poklicí.

Roládky nechejte podusit doměkka.

tele7

Podávejte s libovolnou přílohou a šťávou, která vznikla v pánvičce.

Dobrou chuť přeje Elly.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.