Vafle ze špaldové celozrnné mouky

vafle1

Prázdninové vaření je často líné a pohodové. Snídaně na terase, lehké letní obědy, večerní grilovačky. Naše děti milují vafle (které děti ne?). A při prázdninových snídaných je čas na jejich přípravu. Navíc jsou hromady čerstvého ovoce a to je zase další důvod proč rozpálit vaflovač a upéct křupavé vafle.

Mám ráda všechny druhy vaflí, které jsme vyzkoušela. Tak dnes se s vámi rozdělím o variantu s celozrnnou špaldovou moukou, třtinovým cukrem a rýžovým „mlékem“. Chutnaly skvěle a vy si je dnes můžete upéct s námi. Oslaďte si začátek týdne.

Pokud vám v lednici chybí rýžové mléko, můžete ho nahradit mlékem sójovým nebo mandlovým, kefírem nebo klasickým kravským mlékem. Jak vám to bude vyhovovat a chutnat. S celozrnnou špaldovou moukou jsou vafle skvělé, experimentovat se dá i s celozrnnou pšeničnou nebo namletými ovesnými vločkami.

Vafle můžete podávat s domácím džemem, jogurtem, tvarohem, ovocem, javorovým sirupem. Variant je nekonečně mnoho. Chce se vám mlsat? Použijte třeba domácí lískooříškový krém nebo mandlové máslo.

vafle

Potřebujeme

  • 2 vejce
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 300 ml rýžového „mléka“
  • 250 g celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 lžičky sody
  • špetka soli

vafle3

Vejce vyšlehejte s cukrem. Přidejte tekutou složku – mléko, ořechové mléko, kefír. Mouku smíchejte se sodou a špetkou soli.

Obě složky spojte v hladké těsto.

Opékejte ve vaflovači a ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.