Nepečený jahodový dort s kakaem

jahodovydort1

Dnešní nepečený dort s jahodami jsem zkoušela ve dvou variantách. Tu první najdete na magazínu Žena-in.cz. Liší se v surovinách, nicméně postup je hodně podobný. Jde o rychlý, nepečený dort, který potřebuje jen trochu času v lednici. A čtvrt hodiny času při přípravě. Na fotkách vidíte verzi, na kterou je recept právě tady, na blogu. Verze z magazínu vypadala naprosto stejně, jen maličko jinak chutnala. Záleží na vás, které suroviny vám budou bližší a který dort se rozhodnete vyzkoušet.

jahodovydort2

 

Pokud vám doma budou dozrávat lesní nebo měsíční jahody, klidně je použijte taky. Slibuji, že dort pak bude ještě lepší. Protože chuť těchto jahod je dokonalá.

jahodovydort3

Potřebujeme

na korpus

  • 180 g sušenek NEO Sondey (Lidl)
  • 1 lžíce kokosového tuku

na krém

  • 750 g mascarpone
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce práškové želatiny
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vanilkový lusk
  • 800 g jahod
  • 2 lžíce kakaa

jahodovydort4

Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru 26 – 28 cm. Dno i boky vyložte pečícím papírem.

Do mixéru dejte všechny sušenky a kokosový tuk. Společně promixujte, až vznikne kompaktní hmota. Tuto hmotu rozprostřete na dno formy a utlačte.

jahodovydort5

Smetanu ke šlehání ohřejte. Neměla by vařit, ale měla by být horká. Metličkou v ní rozmíchejte želatinu tak, aby ve smetaně nebyly hrudky. Nechejte trochu vychladnout.

Do robota se šlehacím nástavcem dejte mascarpone. Ochuťte cukrem, přidejte vanilková semínka a vyšlehejte. Pomalu vlévejte vlažnou smetanu. Robot musí pořád šlehat, na pomalé otáčky, aby v krému nevznikly hrudky. Až je celé smetana v krému, opět zvyšte otáčky a pořádně společně prošlehejte.

jahodovydort7

Mezitím, co se krém šlehá, nakrájejte tři čtvrtě jahod na malé kostičky. Zbytek jahod na plátky.

Hotový krém nalijte do formy. Nejprve polovinu krému. Na tu nasypejte všechny jahody na kostičky. Přikryjte druhou polovinou krému. Krém na povrchu uhlaďte a „zasaďte“ do něj plátky jahod. Povrch posypejte kakaem a nechejte vychladnout v lednici minimálně 10 – 12 hodin.

jahodovydort6

Krásné téměř léto přeje Elly.

 

Comments

  1. says

    Mňam, není dobré si takhle k večeru procházet food blogy. Jahody miluji a kdekoliv jsou jahody, tak to miluju taky. Tohle zavání trochu cheesecakem a trochu tiramisu a oboje miluji též. Jen škoda, že jsou jahůdky schované pod kakaem. Nechci být za hnidopicha, jen bych nejdříve „pocukrovala“ kakaem a až pak dozdobila jahůdkama. Ale to je jen ta bláznivá estetika, beztak musí být výborný. Přeji krásný zbytek neděle Dulča

    • Alena Kolaříková says

      Jahodové období je prostě top! My jsme jahody pod kakaem přesně chtěli, protože čerstvá jahoda, obalené v pěkně poctivém kakau je úžasné. Zkuste někdy :-) Elly

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.