Jarní tartaletky s jahodami a mascarpone

Krásný jarní recept. Lehký a svěží.

DSC_2359

S prvním sluníčkem přichází velká chuť vařit a péct lehká jídla, svěží a krásná, jako je celé jaro. Dnešní jarní recept pochází už z loňského jara. Byl krásný den na zahradě, na kafíčko přišla i sousedka a děti se cpaly jahodovými tartaletkami. Není to ráj? Jeden z důvodů proč miluju život na vesnici…

Košíčky z křehkého těsta

  • 250 g vychlazeného másla
  • 250 g cukru moučka
  • 500 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • špetka soli

Ze všech surovin vypracujte nelepivé těsto, které dejte na hodinu do lednice.

Z těsta vyválejte plát, vykrojte kolečka a těmi vyložte připravené formičky na tartaletky. Ideální jsou silikonové nebo teflonové, ty nemusíte nijak vymazávat ani vysypávat.

Pečte na 160 °C, 12 minut.

DSC_2354

Čím košíčky naplnit?

Fantazii se meze nekladou. U nás doma je rádi mažeme marmeládou a zdobíme krémem z mascarpone a šlehačky, potom čerstvým ovocem.

  • 500 g mascarpone
  • 250 g smetany ke šlehání
  • 100 g cukru moučka

Smetanu a mascarpone dejte spolu s cukrem do mísy a vyšlehejte do hladkého krému. Naplňte do zdobícího sáčku a tím naneste na připravené vychladlé košíčky. Ozdobte ovocem.

DSC_2357

Něco navíc…

Krásné barevné dekorace z pevného papíru vyrobila Katka Dachovská, která má v nabídce svého obchodu spoustu další úžasných věcí nejen na dozdobení kulinářských výtvorů.

 

DSC_2362

 

DSC_2371

Dobrou chuť přeje Elly.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.