Vepřové medailonky – Testování pánviček Tefal Expertise

Tefal-vareni-54

Jak jsem byla spokojená s pánvemi značky Tefal?

Úpravu masa na grilovací pánvi Tefal jsem poprvé vyzkoušela na akci redakce magazínu Žena-in.cz se čtenářkami, ve škole vaření Chefparade. Připravovali jsme na ní medailonky z vepřové panenky, obalené plátkem anglické slaniny. Jednoduchý recept, který všem chutnal, jsem si potom o víkendu zopakovala i doma s rodinou.

IMG_5015

Jako přílohu k vepřovými medailonkům jsem zvolila sezónní brambory pečené s dýní a šalvějí. Výhodou této přílohy je, že se hodí k různým masům a peče se v troubě vlastně sama. Takže jedinou práci, kterou s ní máte, je nakrájet suroviny a nasypat je do pekáče. Potom máte čas připravit si medailonky a všechny je pěkně opéct na pánvi.

Tefal-vareni-31

Kvalitní pánev nesmí chybět v žádné kuchyni. Já sama jsem dlouho pátrala po dobré značce, která by mi vyhovovala a experimentovala jsem s různými druhy pánví. Nakonec to ale vždycky dopadlo tak, že pánev, která nejdéle vydržela, byla od Tefalu. Proto jsem uvítala možnost testovat novinky Tefal Expertise.

Tefal-vareni-45

Nadchla mě především hluboká pánev o průměru 28 cm, kterou v kuchyni používám asi nejvíce. Doma jsem však nejdříve vyzkoušela grilovací pánev. Tu jsem ve své kuchyni měla poprvé v životě. Běžně totiž používám kontaktní gril.

Hned po prvním použití grilovací pánve Tefal jsem byla spokojená hlavně s její údržbou. Stačilo ji jen omýt trochou teplé vody s kapkou mycího prostředku a lehce osušit. Hotovo. Nebylo potřeba čistit žádné připečené kusy jídla, i když jsem nepoužila ani kapku tuku.

Tefal-vareni-57

Při práci se všemi pánvemi Tefal se mi také hodně líbí indikátor teploty Thermo-Spot™ . Nemusím odhadovat a zkoušet kdy je pánev správně rozpálená a stačí se jen dívat na červené kolečko na středu pánve.

A teď už k našemu snadnému receptu…

DSC_1844

Suroviny

  • asi 800 g vepřové panenky
  • 200 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky
  • sůl a pepř
  • párátka

Postup

Panenku si nakrájejta na špalíčky o výšce asi 5 cm. Můžete i tenčí nebo širší, ale dávejte pozor při opékání. Tenké se snadno vysuší, u příliš vysokých kousků se zase může stát, že budou uvnitř syrové.

Špalíčky panenky ze všech stran osolte a opepřete.

Plátky anglické slaniny podélně překrojte na dva díly. Může to být i jinak. Všechno totiž závisí na výšce špalíčků masa a také na tom jak vysoké jsou plátky anglické slaniny. Plátek slaniny by měl být tak široký jako špalíček masa. Tak jak to vidíte na obrázku.

DSC_1860

Kolem každého špalíčku omotejte plátek anglické slaniny, který zajistíte zapíchnutým párátkem.

Opékejte z obou stran na rozpálené grilovací pánvi. Nejdříve z obou stran zprudka, dohněda. Potom můžete ještě jednou otočit a dopéct na poloviční teplotu. Nižší medailonky stačí opékat kratší dobu, asi 4 minuty z každé strany. Vyšší medailonky propékejte na slabší teplotu delší dobu, ať nejsou uvnitř syrové.

DSC_1850

Sundejte z pánve na nahřátý talíř. K výpeku na pánvičce přidejte kousek vychladlého másla a rychlým mícháním můžete ještě vytvořit výbornou omáčku.

Podávejte s libovolnou přílohou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.