Sušenky z červené řepy a semínek

Tyhle sušenky si získaly své fanoušky ještě dříve než jsem je vyvěsila na Facebooku.

DSC_4773

Potřebujeme

  • 200 g celozrnné špaldové mouky 
  • 1/2 kostky másla (125 g)
  • 75 g lněného nebo sezamového semínka
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 g pyré z pečené nebo vařené červené řepy
  • špetka soli

DSC_4768

Postup

Pyré z červené řepy můžete mít připravené v lednici z minulého dne nebo dokonce zmrazené a nechat ho přes noc povolit. Nebo můžete udělat čerstvé. Stačí nám jen 100 g. Zbytek můžete použít třeba do polévky. Semínka je ideální před zamícháním do těsta je rozdrtit v hmoždíři nebo rozmixovat, když máte mixér, který to dokáže. Máslo musí být měkké.

Všechny suroviny smíchejte, vykrajujte tvary na pomoučeném válu a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 15 minut.

DSC_4778

Dobrou chuť přeje Elly.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.