Snadné palačinky z podmáslí

Palačinky – nejmilovanější dětské jídlo. Vlastně, nejen dětské…

palacinky z podmasli

Potřebujeme

  • 500 ml podmáslí
  • 2 vejce
  • 250 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 1 lžíce cukru

 

Občas bývají ty nejsnadnější recepty ty nejlepší. Když se zeptáte dětí, co by si dali na oběd nebo večeři, tak se opakují ty stejné výkřiky – palačinky, lívance, krupice, řízky, hranolky :-) Samozřejmě, co rodina, to jiné výkřiky. U nás je třeba nejpopulárnější manželova „mlíkačka“ – osolené horké mléko s krupicovými noky a několika kousky másla. Tu by mohly děti jíst každý den, kdybych to dovolila :-)

Skoro stejně populární jsou u nás doma palačinky. Voňavé palačinky naskládáme na jeden talíř, doprostřed stolu mix z lednice a spíže, co dům dá a každý si zdobí tu svou na talíři. Někdo má kopec šlehačky a nutelu, já miluji kombinaci povidla a kysaná smetana. Naše Toninka zase skořicový med nebo arašídové máslo.

Recepty na základní palačinkové těsto mám své oblíbené, ale občas vyzkouším i novinku. Teď mi ale v lednici zbyla polovina podmáslí, po pečení red velvet cake, a tak jsem vyzkoušela recept na palačinky z podmáslí.

Jsou opravdu výborné, moc nám chutnaly a tak si je určitě zopakujeme…

Postup

Podmáslí vyšleháme metličkou s vejci, špetkou soli a cukrem. Pak postupně přimícháváme mouku.

Smažíme na rozpálené pánvičce. Před první palačinkou dáme kousíček sádla, potom (máte-li kvalitní pánvičku), už není potřeba. Můžete smažit na suché pánvičce.

Dobrou chuť přeje Elly.

Comments

  1. Marketa says

    Vyborny recept, dekuji! Pouzila jsem pul hladke bile spaldove mouky a pul spaldove celozrnne a pak jsem musela trochu doredit mlekem, ale byly super! Moc dobra je i kombinace povidel a zakysane smetany. :-)

    • Alena Kolaříková says

      Děkuji Markéto :-) A k povidlům a zakysané smetaně se ještě výborně hodí posypat trochou mletého máku :-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.