Božská domácí majonéza

V poslední době naší nejoblíbenější zálivkou na salát je domácí majonéza podle bohyně Alči.

IMG_8373

Nečekejte ale těžký kydanec  ze skleničky známých značek . Čeká na vás lehoučká , dokonale vychucená dobrota. Určitě se taky zamilujete!

Potřebujeme

  • 100 ml oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička octu
  • Stroužek prolisovaného česneku
  • Sůl, pepř dle chuti

IMG_8365

Pozor! Všechny ingredience mají mít pokojovou teplotu (takže vajíčko z lednice vytáhněte tak hodinu před tvorbou majonézy).

Vejce použijte čerstvá z prověřeného chovu.

Olej jsem použila bodlákový z Justu, ale skvělý je i řepkový, nebo slunečnicový.

Hořčici používám dijonskou – Alča plnotučnou.

Příprava je jednoduchá.  Všechny ingredience dejte do vysoké nádoby a rozmixujte ponorným mixerem. V případě že nemáte použijte ruční šlehací metlu.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.